Natten til den 17. august 2011 oplevede jeg et sammenbrud. Jeg vågnede op midt i et voldsomt angstanfald, og det skulle faktisk vise sig at blive skelsættende for mig. Det er nu snart 8 år siden. Jeg har ikke været den samme siden, for mit liv har ændret sig på mange måder.

“Hvorfor nu så alvorlig Morten?”

Jo, jeg blev inspireret af en artikel jeg læste for et par uger siden, om den amerikanske megakirke “Mars Hill” i Seattle, Washington State.

Den ledende præst Mark Driscoll forlod kirken i 2014, efter flere anklager og forskellige kontroversielle issues/hændelser/udtalelser over en længere periode, og i løbet af 3 måneder efter Driscoll’s fratræden, brød kirken sammen, og lukkede ned. Vi taler her om en kirke der samlede tusindvis af mennesker hver uge, på mange forskellige venues, rundt i- og omkring Seattle! En kirke der havde adskillelige outreaches og tjenesteområder rundt omkring i verden…

Men det var egentlig ikke det jeg syntes var interessant. Det interessante var efterspillet…

Selvom mange mennesker var sårede efter sammenbruddet og alt den tumult der fulgte i kølvandet, så har det i sidste ende gjort at de andre kirker i området er rykket tættere sammen… Kirkerne rundt omkring oplevede nemlig pludselig en søgning af mennesker fra Mars Hill… Nogle af de præster der var i midten af det, har endda sagt at de aldrig ville have oplevet et så godt samarbejde og fællesskab med de andre kirker, hvis sammenbruddet ikke var sket.

Dem af præsterne fra Mars Hill som startede nye menigheder opdagede pludselig også et helt nyt vækstlag af kirker i landskabet, som ellers havde stået i skyggen af megakirken.

I efterspillet af krisen hvor mange mennesker søgte “mening i galskaben” og gennem den fælles indsats, blev netværket styrket.

Gud er større! Han er ikke afhængig af et enkelt menneske, eller forhindret af vores kriser og sammenbrud. Tværtimod…

Gud kan vende vores situationer… Gud bruger vores kriser. Jeg siger ikke at Gud dermed initierer kriser, men jeg tror at vi nogen gange skal gennem “dødsskyggens dal”, for at komme til et bedre sted (Salme 23).

Jeg har ikke været den samme siden mit sammenbrud i 2011. På godt og ondt… Men mest af alt, er resultatet et bedre alternativ. Fordi der var ting i mit liv der satte skygger for andre vigtigere ting, og under Guds lys blev de afsløret.

Gud er heller ikke væk i din krise, og hvis du lader Ham arbejde vil du se, at Han også vender din krise til det bedste… Trust me… Eller… Trust Him!

Læs hele artiklen om Mars Hill her.

Følg og like: